• Розмір шрифту:
  • A+
  • А
  • A-
picture one picture two picture three picture four

Талант і творча обдарованість особистості стають сьогодні запорукою інтелектуального та економічного розвитку країни, також є сприятливим фактором національного престижу. Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін, конкурси - це визнання обдарувань учнів: їх знань, предметної компетентності, навичок пізнавальної та творчої діяльності.
Наприкінці лютого 2024 року в Хмельницькій області закінчилися найважливіші серед інтелектуальних змагань - предметні олімпіади. Приємно відзначити, що призерами обласного етапу стали й наші ліцеїсти.

/Files/images/Рахуб.jpg

Біологія
Рахубенко Софія учениця 8-Б класу - ІІІ місце,
вчитель Лапець В. А.

/Files/images/МаксЯр.jpg

Інформаційні технології
Федоров Ярослав, учень 11-Б класу - ІІ місце,
вчитель Дрегало Н. М.
Максимов Максим, учень 10-Б класу - ІІІ місце,
вчитель Дрегало Н. М.

/Files/images/кондра111т.jpg

Історія
Максимов Максим, учень 10-Б класу - ІІІ місце,
вчитель Кодратюк П. М.

Щира подяка ліцеїстам-переможцям та вчителям-наставникам за високу результативність.
Пишаємося вами! Щиро бажаємо цілеспрямованого руху вперед, невичерпної енергії, досягнення нових життєвих висот та подальших успіхів.

/Files/images/фото біь.jpg

Полонський ліцей №2 імені О. Боброва долучився до благодійного збору художніх книг для дітей Харківщини, який проводить письменниця Lana Ra / Лана Ра.

/Files/images/фото біл1.jpg

Щиро дякуємо усім учням, вчителям, батькам, які відгукнулися на цю пропозицію. Особлива вдячність здобувачам освіти та класним керівникам початкових класів. Разом ми зібрали і відправили 62 художні книги. Також діти малювали малюнки і тепло своїх сердець передали усім діткам, які зараз знаходяться на прифронтових територіях.


/Files/images/ляль тетр.jpg

15.02.2024 року вихованці лялькового гуртка "Забава" представляли Полонську територіальну громаду на обласному фестивалі-конкурсі лялькових театрів «Чарівний світ ляльок» де здобули ІІІ місце. Вихованці гуртка представили для перегляду журі авторську казку "Добра справа". Дякуємо ЗСУ, нашим незламним воїнам за можливість проводити масові заходи для дітей у цей буремний небезпечний час!


/Files/images/фото_хлопці2.jpg

Сьогодні у Полонському ліцеї №2 відбулося відкриття меморіальних дошок Героям, які були випускниками цього навчального закладу та поклали своє життя, захищаючи Батьківщину.

/Files/images/фото_хлопців.jpg

Рідні, близькі та просто небайдужі містяни зібралися, щоб увіковічнити та вшанувати пам‘ять воїнів, які до останнього подиху боролися за нашу свободу:

Рибачок Павло Петрович, який загинув 21 жовтня 2023 року в наслідок поранень, отриманих поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

Бобров Олександр Анатолійович, що загинув під час виконання бойових завдань, пов'язаних із захистом Батьківщини, 8 червня 2023 року поблизу населеного пункту Новоданилівка Запорізької області.

/Files/images/фото_лопці1.jpg

Галат Олександр Дмитрович, який загинув 24 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання із стримування військової агресії російської федерації в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.


/Files/images/рудюк444.jpgУ нашому ліцеї триває тиждень початкових класів. Сьогодні ми перетнули його екватор. Середа сама обрала собі назву: "До школи поспішаймо, дружно свято зустрічаймо". Сьогодні був насичений та крутий день, адже ми відзначали День Св.Валентина!
Валентин — один із перших християнських проповідників. Він таємно вінчав військових, яким римський імператор Юлій Клавдій ІІ забороняв одружуватися. Тому що армія відчувала нестачу солдатів, а це заважало войовничому імператору втілити в життя свої плани. Після цього Валентина взяли під варту, а згодом і стратили 14 лютого.
Увесь святковий день був розписаний, буквально, по хвилинах. Потрібно було все встинути і зробити все вчасно: отримати необхідні знання, виготовити валентинки для найдорожчих, поділитись теплом своїх сердець та любов'ю із друзями та наставниками. Була й благодійна вистава від нашого лялькового театру і мандаринова вечірка. Але найголовніше - подякувати нашим захисникам за любов, турботу і величезну самопожертву заради нашого щасливого та спокійного життя. Протягом дня малюки збирали сердечка з побажаннями від ліцеїстів, учителів та батьків на честь свята, щоб передати їх нашим янголам із ЗСУ. Низенько, доземно вклоняємось вам, дорогенькі, за ваше велике, добре і мужнє серце! Молимось за вас! Віримо! І чекаємо з Перемогою!

/Files/images/весстрпір.jpg

Спорт -це життя. Основою здоров'я є рухова активність. Другий день тижня початкових класів присвячений здоров'ю та спорту. Наші маленькі ліцеїсти щоденно потребують руху протягом усього дня. Сьогодні педагоги проводили спортивні ігри, веселі старти, вебквести та веселі перерви, а також невід'ємною частиною кожного дня у початковій школі є руханки та фізкультхвилинки на кожному уроці. Найціннішим скарбом для людини є здоров'я, а кращий друг здоров'я - спорт.

/Files/images/тижпоч24.jpg

Цікаво, весело та пізнавально розпочався Тиждень початкових класів у нашому ліцеї!Понеділок розпочався зі святкової лінійки. На ранковому колі діти привітали один одного, ознайомилися з тематикою тижня. Робота під час проведення Тижня спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності, були цікавими,корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.

/Files/images/тиждпоч 242.jpg

Перший день Тижня пройшов під девізом «Великі відкриття маленьких дослідників».Наші маленькі дослідники разом зі своїми вчителями-наставниками проводили цікаві пізнавальні досліди із застосуванням предметів, речовин щоденного вжитку.

/Files/images/тидпоч124.jpg

Такі уроки дають можливість дітям практично зрозуміти необхідність навчання і стимулюють їх поглиблювати свою пізнавальну діяльність. Дім починається з фундаменту, а наш ліцей з початкової ланки, яка приймає дитину такою, як вона є і допомагає їй ставати розвиненою, освіченою людиною!

/Files/images/шахи.jpg

Учні Полонського ліцею № 2 імені О.Боброва 3 лютого 2024 року взяли активну участь у шаховому турнірі, присвяченому пам‘яті Максима Свінціцького.

Вітаємо та пишаємося нашими переможцями які посіли друге місце.
Конопліцький Олег
Вигоняйло Микола
Єременко Артем
Загумний Артем
Яловецька Анастасія

Ми пишаємося нашими учнями! Так тримати!


/Files/images/кулага.jpg

Кажуть, що людина скільки живе, стільки і навчається І це дійсно так, бо принцип «вічного учня» є одним із основних у нашій життєдіяльності, особливо, коли це стосується твоєї професії. Народна мудрість закликає вчитися все своє життя, ніколи не відмовлятися від навчання чогось нового. І стосується це не тільки тих, хто ще недовчився як слід. Мудрість ця наставляє усіх вчитися людей без винятку. Я також не є виключенням. Ось і настав мій час презентувати чого я навчилася від 1 вересня Ми з третім класом відправилися у віртуальну подорож до "Містечка веселих атракціонів" під назвою "Веселкова країна". Наш шлях складався із шести станцій, на яких наз зустрічали різні герої і давали завдання, які учні повинні були виконати. В кінці за свої старання отримали приз-мультфільм під назвою "Просто так". Діти отримали безліч позитив них емоції і вражень.

Традицією в нашому ліцеї є щорічне проведення предметних тижнів, зокрема тижня інформатики, який в цьому році проходив з 05 по 09 лютого 2024 року

/Files/images/интернет.jpg

До Всесвітнього дня безпечного Інтернету з учнями 8-А та 8-Б класу було проведено інтерактивну онлайн гру "Безпечний Інтернет", де учні мали можливість згадати правила поведінки та безпеки в інтернеті.

/Files/images/дистанц.jpg

Для учнів 9 класів був проведений Брейн-ринг «Незвичайна інформатика», на якому діти проявили неабиякі здібності, кмітливість, та знання з вивченого матеріалу.

Учні 10 та 11 класів взяли участь в усному журналі «Інтернет-залежність від смартфона».

/Files/images/гаджети.jpg

У 5-А класі була проведена вікторина «Всезнайки». Дітки побували в Країні ребусів, розв’язували логічні задачі та анаграми, малювали малюнків «Гаджети майбутнього». Вікторина пройшла цікаво і захоплююче

Тиждень інформатики пройшов яскраво та насичено, діти отримали задоволення від цікавих вікторин, конкурсів та інтелектуальних ігор, пов’язаних з інформатикою.


/Files/images/козачат24.jpg

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії.
На славних прикладах патріотизму сучасників Богдана Хмельницького, Івана Богуна у підростаючого покоління виховується почуття національної самоповаги, любові до рідного краю.
У четвер у рамках діяльності шкільної дитячої організації «Козачата» пройшло традиційне свято «Посвята в козачата» учнів 2- их класів.

/Files/images/6-А клас.jpgЗдобувачі освіти 6-А класу Полонського ліцею № 2 ім. О.Боброва завжди в пошуку нових ідей для саморозвитку та культурного збагачення. Поєднуючи процес навчання з процесом виховання, ми скористались можливістю відвідати виховний захід приурочений Дню Соборності України. Зустріч відбулася у стінах Полонської дитячої бібліотеки. Захід був цікавим, змістовним, а головне повчальним. Дякуємо організаторам зустрічі- бібліотекарям Наталії Петрівні Солодкій та Жанні Олександрівні Шкварун за подорож сторінками нашої історії, а ЗСУ за можливість навчатися та розвиватися!!!


/Files/images/6-Б клас.jpg

Здобувачі освіти 6-Б класу відвідали бібліотечне заняття "Сила української єдності в кожному з нас", де дізналися про історичні події 1917-1918 років, переглянули відео та склали пазл "Україна єдина", розпізнаючи кожну область за її особливостями і визначними місцями.


/Files/images/флешсоборм.jpg

Полонський ліцей №2 імені Олександра Боброва приєднується до Всеукраїнського флешмобу до Дня Соборності України 2024 р.


/Files/images/соборУКР.jpg

Протягом століть українські землі були розділені та знаходились під гнітом Австро-Угорської та Російської імперій. Закінчення Першої світової війни та настання революційних подій, сприяли зусиллям українців у їхньому прагненні боротьби за свою незалежність. Тому День Соборності є святом для всіх громадян, символізуючи їхнє прагнення до єдності та свободи.

З Днем Соборності,Україно!


Перші несміливі кроки, перші слова і перше кохання — все це бере початок з рідного краю, дому, де живуть Твої батьки. Найсвітліші, найніжніші почуття завжди пов’язані з Батьківщиною.

/Files/images/гапонук.jpg

І сьогодні наші ліцеїсти 1-А класу поглибили свої знання про рідний край. Загадували загадки, розповідали прислівʼя та вірші, співали пісень.

/Files/images/гапонук1.jpg

Також провели акцію "Голуб". Миру» з вірою у ЗСУ і надією на Перемогу!!! Ми обовʼязково станемо найщасливішим народом у світі!


/Files/images/бобри456.jpg

11 січня відзначається Всесвітній день "ДЯКУЮ". Дякуємо Богу, ЗСУ та народу України за вільну державу. Віримо у Перемогу, пам'ятаємо і шануємо Героїв!

Рій "Бойові хорти".


/Files/images/шепетывка.jpg

05 січня 2024 року відбулася онлайн зустріч між Полонським ліцеєм №2 імені О.Боброва та гімназією №2 м.Шепетівка. Відбувся обмін досвідом із теми «Робота з електронним журналом “НОВІ ЗНАННЯ”».

Наталя Дрегало, вчитель інформатики та системний адміністратор електронного журналу нашого ліцею, репрезентувала колегам освітянам електронний журнал на порталі “НОВІ ЗНАННЯ” та поділилася досвідом використання його в освітньому процесі.

Під час зустрічі було розглянуто ключові питання:
• Перші кроки роботи на порталі “НОВІ ЗНАННЯ” NZ.UA
• Отримання доступу до порталу і вхід
• Адміністрування електронного журналу (порівняння панелей управління)
• Надання доступу вчителям на порталі +додаткові можливості
• Надання доступу батькам та дітям на порталі +додаткові можливості
• Створення електронних журналів (порівняння)
• Проблемні ситуації у роботі з електронними журналами тощо.


Хто не дивиться вперед, той залишиться позаду…

Ці слова народної мудрості стали провідною думкою на першому в новому 2024 році засіданні педагогічної ради, яке розпочала сьогодні директорка ліцею Валентина Лапець.

/Files/images/лапецьььь.jpg

Розглянули заплановані питання, прийняли виважені рішення.

Вирішили клопотати перед засновником про розміщення на будівлі ліцею памʼятних дощок загиблим героям-випускникам—Павлові Рибачку та Олександрові Галату.

Хвилиною мовчання вшанували памʼять усіх, хто віддав життя за Україну.

/Files/images/голосссс.jpg

Колеги Алла Медвецька, Оксана Поварчук, Світлана Котляр, Василь Помазанський, Наталія Михайлик поділилися творчими знахідками та напрацюваннями.

/Files/images/галяля.jpg

Педагоги жваво дискутували з питань академічної доброчесності, результатів НМТ-2023, самоосвітньої компетентності у середовищі НУШ, шукали і пропонували шляхи вдосконалення освітнього процесу для кращої підготовки здобувачів освіти до НМТ.

З вірою в ЗСУ і надією на Перемогу йдемо вперед, бо памʼятаємо: той залишиться позаду, хто не дивиться вперед.


Насиченим та продуктивним видався останній тиждень року, що минає для педагогів Полонського ліцею #2 ім. О. Боброва.

/Files/images/бистрицька.jpg

Сьогодні творчу естафету перейняла вчитель німецької мови Наталія Віталіївна Бистріцька, яка ознайомила колег з освітніми інтерактивними платформами для вивчення німецької мови, зокрема: Schubert Verlag, Schritte Heuber Verlag, DW «Nicos Weg». А також поділилася досвідом використання веб ресурсу “Flinga” на своїх уроках. Учасники зустрічі дізналися, що даний веб- інструмент дозволяє легко створювати онлайн - середовище для спільної роботи під час онлайн уроку.

Майстерка виявилася вдалою та продуктивною. Учасники, як завжди, були активними та вмотивованими.


/Files/images/вчитих.jpg

Щиро вітаємо учнів, які стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів та захисту робіт МАН.

Всім учасникам бажаємо міцного здоров’я, наснаги та подальших творчих успіхів!

Предмет Клас Прізвище та власне ім’я призера, місце ПІП учителя
Українська мова та література 7-Б Василенко Макар, ІІ м. Чабан О.І
8-Б Рахубенко Софія, ІІ м. Мельник Г.Л.
Географія 8-Б Поведа Арсен, ІІІ м. Клочай В.М.
9-А Кукуруза Максим, ІІІ м. Клочай В.М.
10-Б Максимов Максим,ІІ м. Клочай В.М.
Історія 8-Б Бобров Андрій, ІІІ м. Боброва Н.З.
9-Б Кілікевич Дар’я, ІІІ м. Боброва Н.З.
10-Б Максимов Максим, ІІІ м. Кондратюк П.М.
11-А Пулим Софія, ІІ м. Боброва Н.З.
Біологія 8-А Рахубенко Софія, ІІ м. Лапець В.А.
9-Б Кудельська Анна, ІІІ м. Веселова Н.В.
10-Б Максимов Максим, ІІ м. Лапець В.А.
11-Б Калінка Іван, ІІІ м. Веселова Н.В.
Трудове навчання, технології 11-А Бігдаш Ілля, ІІІ м. Молодоженя О.Є
Фізика 7-А Мельник Варвара, ІІ м. Ткаченко Л.В.
9-А Авксентюк Маргарита, ІІІ м. Жолновська Т.М.
9-Б Максимов Максим, ІІІ м. Жолновська Т.М.
Хімія 7-Б Кукліновський Назарій, ІІ м. Ладюк І.М.
10-Б Максимов Максим, ІІІ м. Ладюк І.М.
Інформатційні технології 10-Б Максимов Максим, ІІ м. Дрегало Н.М.
11-Б Федоров Ярослав, ІІІ м. Дрегало Н.М.
Правознавство 11-А Бігдаш Ілля, ІІІ м. Кондратюк П.М.
Англійська мова 8-Б Поведа Арсен, ІІІ м. Мізерна І.А.
9-А Адашинська Яна, ІІ м. Цвіліховська І.Ф.
Німецька мова 8-Б Рахубенко Софія, І м. Бистріцька Н.В.
9-А Кудельська Анна, І м. Бистріцька Н.В.
10-Б Лисіна Ольга, ІІ м. Бистріцька Н.В.
11-А Рогальська Яна, І м. Бистріцька Н.В.
Математика 6-А Загумний Артем, ІІ м. Загумна Т.М.
10-Б Книш Владислав, ІІІ м. Левчук М.В.
Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Т.Шевченка 6-А Василенко Макар, ІІ м. Чабан О.І.
8-Б Рахубенко Софія, ІІ м. Мельник Г.Л.
11-Б Соболевська Олександра, ІІ м. Чабан О.І.
Міжнародний конкурс з української мови ім. П.Яцика 4-А Ковальчук Ангеліна, ІІ м. Кравчук Н.В.
6-А Омельчак Вероніка, ІІІ м. Кірєєва І.І.
7-А Мельник Варвара, ІІІ м. Луценко Л.В.
8-Б Рахубенко Софія, ІІ м. Мельник Г.Л.
9-А Кілікевич Дар’я, ІІІ м. Мельник Г.Л.
11 Рогальська Яна, ІІ м. Кірєєва І.І.
МАН 10-Б Лисіна Ольга, ІІ м. секція «Теорія мистецтв та арт-критики» Будник О.В.
10-Б Книш Владислав, ІІ м. секція «Теоретична фізика» Ткаченко Л.В.
Конкурс есе «Війна за свій шлях» 3-А Єгор Ярошенко, І м. обласний етап Медвецька А.П.

Також вітаємо вчителів, які підготували переможців та просимо прийняти слова щирої вдячності за високий професіоналізм і кропітку працю!

/Files/images/педиг.jpg

Вагомі здобутки мають педагоги нашого ліцею на обласній виставці «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування - 2023». Дипломами ІІ ступеня нагороджені заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Будник, вчитель зарубіжної літератури Тетяна Огойко, вчитель-логопед Наталія Сінчук; дипломами ІІІ ступеня – вчитель німецької мови Наталія Бистріцька, вчителі фізики Тетяна Жолновська та Людмила Ткаченко, вчителі основ здоров’я Наталія Веселова та Інна Ладюк.


/Files/images/images (2).jpg

Полонський ліцей №2 імені О. Боброва розпочинає набір до 1 класу на 2024 - 2025 навчальний рік.

Ми з радістю очікуємо на допитливих, активних, творчих, непосидючих першокласників та їхніх не менш активних, творчих та мудрих батьків - усіх, хто обирає сучасні знання, розвиток талантів та цікаве шкільне життя.

Потужна команда досвідчених педагогів докладе усіх зусиль, щоб наш ліцей став місцем радості та активного розвитку вашій малечі!

Чекаємо на вас із понеділка по п'ятницю з 9.00 до 14.00 години за адресою: м. Полонне, вул. Лесі Українки, 108

Адміністрація ліцею


/Files/images/банер.jpg


/Files/images/омельч1.jpg

Зима - найсуровіша пора року для птахів. У цей час вони потерпають не лише від холодів, а й від нестачі їжі. Тому учні 4-Б класу вирішили допомогти нашим меншим друзям та підготували їм смаколики.


/Files/images/сінч2435.jpg

«Тематичні тижні" не можна назвати абсолютно новою формою методичної роботи, проте вона має ряд особливостей, які сприяють кращій взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу .

Коротко про минулий плідний творчий тиждень вчителя-логопеда…

Групове заняття з автоматизації звука [р] «Мій край -Україна». Індивідуальне логопедичне заняття «Автоматизація звука [ш] в складах та словах з використанням Лего-технологій». Майстер-клас «Подорож до країни Логопедії»


/Files/images/голод67.jpg


/Files/images/котік.jpg

У період з 13.11 по 17.11 у Полонському ліцеї №2 імені О. Боброва був проведений творчий тиждень вчителя англійської мови Котика В.В.
Для учнів 6-Б, 7-А, 8-А, 10-А, 10-Б, було проведено ряд заходів.
У 7-А класі був проведений онлайн-урок на тему «Сучасні технології», учні брали активну участь в обговоренні теми уроку, ділилися своїми поглядами про роль сучасних технологій у нашому житті.
У 10-А виховний захід був присвячений Королівській родині та традиціям Великої Британії, після перегляду відео про Королівську родину, здобувачі освіти ділилися своїми думками по темі заходу, брали участь в обговоренні відео.
У 10-Б основною темою уроку була тема «Друзі та відносини», проводилась дискусія, яким має бути справжній друг, які якості він повинен мати, розповідали про своїх друзів, та давали відповідь на основне запитання - що таке дружба, та яке вона має значення в нашому житті.
У 8-А була проведена вікторина «Англійська - міжнародна мова спілкування»
Учні розгадували значення слів, з зацікавленістю брали участь у двох вікторинах, проведених під час уроку.
У 6-Б був проведений відкритий урок на тему «Музика у нашому житті», діти активно працювали, вгадували музичні стилі, розповідали про свій улюблений стиль музики, та ділилися своїми думками про те, який стиль музики для них найцікавіший. Загалом, творчий тиждень був проведений результативно.


/Files/images/днгід.jpg

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави.

/Files/images/днгідн2.jpg

З нагоди цього свята в Полонському ліцеї №2 імені О.Боброва 21 листопада проведено низку заходів. Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України


З 13 по 17 листопада у Полонському ліцеї №2 імені Олександра Боброва пройшов кольоровий тиждень толерантності "Раз теплом нагріте серце - вік не охолоне".

/Files/images/ткачнко1.jpg

У понеділок ( День доброти) учні 2 А та 2 Б класу відправилися у мандрівку містом Доброти, де складали прислів'я про добро, розбирали ситуації, переглядали мультфільми та працювали з мегарозмальовками.

Вівторок (День вдячності), в цей день учні писали слова подяки нашим мужнім котикам ЗСУ та складали їх у "Банку вдячності".

/Files/images/ткченк3.jpg

Середа (День безпеки), день коли учні згадали правила безпечної поведінки під час різноманітних бесід та конкурсів, перевірили свої знання з правил дорожнього руху в інтернет вікторині "Як ти знаєш правила дорожнього руху".

А у п'ятницю закріпили знання під час "Єдиного уроку безпеки".

Четвер (День інклюзії) здобувачі освіти нашого ліцею переглянули багато відеоматеріалу про добро, дружбу і милосердя та обговорили ситуації, які відбувалися з героями.

/Files/images/ткачнко.jpg

Завершився тиждень - Днем толерантності, де учні розписували паркан ввічливих слів та взяли участь у тренінгу "Толерантність це..."


/Files/images/прийм34.jpg

13 листопада в Міжнародний день спонтанного прояву доброти, учні Полонського ліцею №2 імені О.Боброва активно долучилися до акції «Серце любові, добра та поваги», подарували меседж один одному та поділилися своїм теплом. Побажали гарного настрою й веселого дня членам шкільної родини.


Напередодні Всесвітнього дня доброти відбувся виховний захід, де здобувачі освіти 2-Б класу здійснили подорож у Країну добрих справ.

/Files/images/повар.jpg

До них завітали Чарівник і Чарівниця, Добро і Зло. Від професора Добродія отримали лист із запрошенням в Країну добрих справ. Щоб туди потрапити, потрібно було одержати ключ, подолавши перешкоди Зла: створити дерево добра, скласти прислів'я про добро, честь і сумління. Також діти грали в ігри: "Кольорові парасольки", "Радість чи сум", "Відшукай слово". Подолавши усі перепони, діти отримали ключ до Країни добра.

На заході панувала атмосфера доброзичливості, взаємодопомоги та співпраці. Будьте завжди добрими, вмійте дарувати тепло своїх сердець всім, хто вас оточує!


Тиждень української писемності та мови в ліцеїстів 5-А класу сповнений різними конкурсами. Сьогодні вони стали учасниками мовознавчої вікторини-гри «Веселі перегони», де показали не тільки свої знання, а й дотепність і згуртованість.

/Files/images/чаба.jpg

Конкурси «Грамотій», «Будьмо ввічливими», вікторина «Хто швидше», мовні ігри «Загадки-жарти», «Живе словечко: прочитай по губах» спонукали до творчості й пізнання, вчили бути спостережливими й винахідливими.

/Files/images/чаба1.jpg

На шляху до перемоги здобувачі освіти показали чудові знання з української мови, вміння використовувати їх на практиці. Продемонстрували логічне мислення, швидкість, раціональність у прийнятті рішень. Це була не просто гра, а двобій ерудиції та інтелекту.

Перемогли найсильніші!!!


/Files/images/сінчук.jpg

Корекційно-розвиткова робота вчителем-логопедом спрямовується на виправлення вад звуковимови, розвиток зв’язного мовлення, формування граматично правильного мовлення, збагачення словникового запасу слів. Дані заняття базуються на спеціально розроблених програмах для дітей з ООП.


З 30 жовтня по 03 листопада проходив творчий тиждень вчителя початкових класів ліцею №2 імені О. Боброва Медвецької Алли Павлівни.

/Files/images/медведь.jpg

31 жовтня радо були запрошені колеги на урок ЯДС. Третьокласники були активними співавторами уроку. Діти досліджували властивості повітря, проводили цікаві досліди, робили висновки. Змістовна презентація сприяла кращому засвоєнню знань. Робота з підручником, креслення діаграми, рефлексія з цеглинками Lego, ранкове коло - складові сучасного уроку.

/Files/images/медведь1.jpg

Урок української мови стимулював здобувачів освіти до досконалості у вивченні будови слова. Діти побували на віртуальній екскурсії у місті Івано - Франківськ, вчилися розрізняти слова з однаковим коренем, але різні за значенням. Урок працював на розвиток мовлення, був інтегрований з математикою, літературним читанням. Діти багато дізналися нового про письменника Івана Франка, творчість видатної особистості. Школярики працювали і парами, і трійками, і групами. Для дітей була підготовлена презентація, картки, цеглинки для самооцінювання.

Колежанки були запрошені на майстерку, яка сприяла зміцненню ментального здоровʼя. Ароматична терапія, продумане тестування, вправи на увагу, на зняття зорової втоми, чаювання - складові здоровʼязберігаючих технологій.

03 листопада на свято казки були запрошені здобувачі освіти 3 - Б класу. Театралізована вікторина надовго запамʼятається і акторам, і глядачам. На святі учасники заходу досліджували казки, усі присутні співали пісню про Україну, танцювали. По завершенню свята переможці вікторини були нагороджені почесними дипломами.


/Files/images/гордій.jpg

Полонський ліцей № 2 імені О. Боброва активно долучився до участі у наймаштабнішому проекті України «Шкільні ігри»


/Files/images/куцька.jpg

Валізка творчих вправ на уроках літературного читання 25 жовтня вчителька-методистка Скутська С. З. провела майстер-клас "Валізка творчих завдань на уроках літературного читання" для вчителів, асистентів, вихователів ГПД.

На майстерці ми обговорювали і методику сторітелінгу, і фонетичні загадки, настільні ігри, інтерактивні онлайн-технології. Педагоги працювали як єдина команда. Створювали осінній ліс з буквами-листочками ,залюбки готували текст до читання, вибивали такти, щоб попрацювати над дикцією.

Шукали прийоми, як з допомогою книги формувати життєву позицію дитини. Щиро вдячні вчительці музичного мистецтва Приймак Т. В. за чудовий прийом релаксації, за створення педагогічного оркестру.Висловлюю щиру подяку своїм колежанкам за допомогу і підтримку.


/Files/images/йцу.jpg

Час, коли здобувачі освіти перебувають на канікулах, педагоги та працівники освіти Полонського ліцею № 2 імені О. Боброва використовують для самовдосконалення.

/Files/images/йцу1.jpg

27 жовтня 2023 року освітяни взяли участь у обговоренні цікавих, як для сучасного провадження освітньої діяльності, питань на педраді, де мали місце два блоки: «Шляхи вдосконалення дистанційного навчання» та «Формування мотивації учнів». Обидва блоки містили цікаві роздуми і пропозиції, здобуті шляхом практики, експериментування, апробацій та досліджень.

/Files/images/йцу2.jpg

Також колеги мали змогу висловлюватись, ділитися досвідом. А тому шлях подальших дій колективу визначати було просто, орієнтири справді- зримі.


/Files/images/радіодик.jpg

Сьогодні день, коли у нас є нагода вклонитися УКРАЇНСЬКОМУ СЛОВУ в його красі та виразності, влучності та розмаїтті.

/Files/images/радіодик2.jpg

Друзі, говорімо українською, щоб нас побачив світ, побачив успіх України, її духовні та інтелектуальні надбання! Вчімо та шануймо українську!

/Files/images/радіодик1.jpg


За кілька днів Полонський ліцей №2 імені О.Боброва відзначатиме День працівників освіти. Завдяки ЗСУ, тримаємо освітянський стрій.

Напередодні свята низка педагогів нашого закладу освіти були відзначені нагородами на рівні громади та області.

А найвищою освітянською нагородою Полонської міської територіальної громади — педагогічною премією імені Лесі Українки - цьогоріч була відзначена директорка нашого ліцею Валентина Аркадіївна Лапець.

/Files/images/аркенг.jpg

Валентина Аркадіївна - вчитель та керівник від Бога. Усьому,за що береться директорка, дає лад на найвищому рівні. Призери обласних олімпіад із біології та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, діяльність експерта державної служби якості освіти та керівника директорського корпусу закладів освіти Полонської міської територіальної громади, облаштування сучасного освітнього середовища в ліцеї та пришкільного майданчика «Еколенд», оновлення харчоблоку, їдальні, класних кімнат, майстерні трудового навчання...

/Files/images/аркден.jpg

З раннього ранку Валентина Аркадіївна на робочому місці. Зібрана, зосереджена, огляне територію, поцікавиться усією шкільною родиною, для кожного знайде тепле слово, підбадьорить усмішкою, делікатно вкаже на помилки.

Валентина Аркадіївна - надзвичайна людина. Вимоглива до себе та до інших, в усьому прагне досконалості. Професіоналізм, толерантність, ерудиція, вміння згуртувати колектив, зацікавити новими ідеями, своєчасно прийняти правильне рішення— це ті риси, що складають стиль керівництва пані Валентини.

У переддень професійного свята педагогічний, учнівський та батьківський колективи нашого ліцею щиро вітають директорку Валентину Аркадіївну Лапець із високою нагородою та Днем працівників освіти.

Зичимо, щоб сьогодні, завтра і через ще десяток років ви так само ділилися з учнями вашою думкою, виховували їх, плекали молоді таланти, даруючи їм своє щедре на добро серце. Адже учитель - це не просто покликання, це суть, непереборне бажання давати знання, допомагати досвідом і віддавати тепло і віру іншим. Здоров‘я вам і всій родині, щасливого життя під мирним небом країни- переможниці

З роси і води вам!


День працівника освіти – це свято всіх, хто працює на освітянський ниві, і звичайно ж, це свято всього колективу Полонського ліцею №2 імені О. Боброва!!! Наш високопрофесійний педагогічний колектив заслужено поважають наші вихованці, їхні батьки і всі ті, хто розуміє значення ролі педагога у сучасному світі.

/Files/images/КравчН.jpg

У переддень свята наші педагоги отримали значні нагороди Грамотами відділу освіти, молоді та спорту Полонської ТГ були нагороджені Наталія Анатоліївна Кравчук, вчителька початкових класів,

/Files/images/Кіре.jpg

Ірина Іванівна Кірєєва, вчителька української мови та літератури.

Відзнаку департаменту Хмельницької обласної військової адміністрації отримали

/Files/images/ДрегН.jpg

Наталія Миколаївна Дрегало, вчителька інформатики,

/Files/images/КондрП.jpg

Петро Михайлович Кондратюк, вчитель історії,

/Files/images/ТкачЛ.jpg

Людмила Вікторівна Ткаченко, вчителька фізики.

Вітаємо вас з отриманням заслужених нагород, які є підтвердженням високих особистісних якостей. Бажаємо вам успішного подальшого життєвого шляху, виконання задуманого, якнайшвидшої реалізації масштабних цілей у мирній незалежній України


1 вересня 2023 року в Полонському ліцеї №2 традиційно, по-родинному пройшло свято Першого дзвоника, який сповістив шкільній родині про початок нового навчального року.

/Files/images/дзу4.jpg

Директорка ліцею Валентина Лапець привітала всіх присутніх з чудовим святом – Днем Знань, який відкриває перед кожним з учнів нові обрії пізнання себе і світу захоплень, побажала всім учням, батькам, вчителям міцного здоров’я, наполегливості та мирного неба.

Сьогодні для України настали тяжкі часи. Неоголошена війна, яка зруйнувала найвищі мрії, забрали життя – юних, світлих, квітучих. Присутні на лінійці вшанували хвилиною мовчання та віддали шану тим, хто поліг за свободу та незалежність нашої держави. Учні 11-их класів поклали квіти до пам’ятників

/Files/images/дзу5.jpg

Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів – першокласників. Цього року для 36 першокласників, які переступили поріг школи, розпочнеться цікаве шкільне життя, перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок.

/Files/images/дзу7.jpg

Для одиннадцятикласників цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям.

У черговий раз школа гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.


/Files/images/45.jpg

Вітаємо з Днем знань!

Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято вчителів, учнів, батьків, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління.

Нехай цей складний час лише спонукає отримувати більше нового, поглинати важливу інформацію та йти вперед з високо піднятою головою! Адже наша сила – в наших знаннях. Нехай цей шкільний рік пройде цікаво і буде плідним!


Стартує новий навчальний рік - 2023-2024.

Серпнева педрада, що відбулася в останній день літа, розпочалася із вітального слова директора закладу, Лапець Валентини Аркадіївни,яка так звернулася до колег:

«Ми сьогодні говоримо про освіту, про її розвиток як шлях до перемоги. Сьогодні у всіх нас є можливість будувати плани на майбутнє завдяки титанічним зусиллям Збройних Сил України. Вони – непереможні!

/Files/images/2023.jpg

Найважливіше сьогодні – це безпека наших дітей. І ваша праця, її результати є надзвичайно вагомими і потрібними в теперішніх умовах. Тримаючи освітній фронт у протистоянні з ворогом, ми маємо бути єдині, дбати про майбутнє наших дітей, адже у знаннях Вчителя – майбутнє. Вчителі виховують відповідальну особистість, патріота, людину, яка вірить у перемогу України. Від вас залежить дуже багато. Дякую вам за невтомну працю і за те, що вселяєте віру в майбутнє, державу і в себе».

/Files/images/2023_1.jpg

У ході засідання педагоги ліцею: аналізували; планували; обговорювали; дискутували; приймали виважені рішення...

Пріоритетні напрямки: безпека у закладі; підвищення якості навчання шляхом застосування сучасних методик, форм дистанційного навчання; професійний розвиток педагога.

Миру Україні! Перемоги! Успішного і натхненного всім навчального року


/Files/images/images.jpeg

24 серпня українці святкують День Незалежності України.

Бажаємо кожній українській родині мирного неба, непохитної віри, сімейного затишку та щасливого майбутнього у вільній процвітаючій Україні!


/Files/images/конституція.jpg


Щиро вітаємо вас із Днем Конституції України – одним із найвизначніших державних свят.

Бажаємо Вам взаєморозуміння, достатку, благополуччя, спокою та миру. Нехай принципи Конституції стануть реаліями нашого сьогодення.


/Files/images/випуск1.jpg

28 червня Полонський ліцей №2 проводжав у доросле життя своїх одинадцятикласників. 25 випусників покидають стіни рідної школи.

/Files/images/випуск2.jpg

Випускний час настав, і ми дуже раді, що могли бути частиною цієї особливої події для наших випускників 11 класу!

/Files/images/випуск3.jpg

Молоді, перспективні, здатні втілити мрії в реальність люди - це випускники Полонського ліцею №2, це наш сьогоднішній день і наше майбутнє. То ж у добру путь, дорогі випускники!


/Files/images/звдир1.jpg

15 червня в Полонському ліцеї відбулися загальні збори, на яких розглядалися наступні питання: про присвоєння Полонському ліцею №2 імені Олександра Боброва, про склад комісії з охорони праці, про звіт директора ліцею за 2022-2023 навчальний рік. Одноголосно вирішили клопотати перед відділом освіти , молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ про присвоєння імені Олександра Боброва Полонському ліцею №2.

/Files/images/звдир3.jpg

Директор Полонського ліцею №2 Валентина Лапець підготувала дуже детальний звіт, підкріплений фактами.

У своєму звіті Валентина Аркадіївна доповіла про фінансове забезпечення освітнього процесу протягом навчального року, про моральну підтримку всіх учасників освітнього процесу та безліч заходів, спрямованих на охорону життя та здоров’я, техніку безпеки та правила поведінки у надзвичайних ситуаціях. Наприкінці свого виступу Валентина Аркадіївна окреслила завдання та стратегію розвитку Полонського ліцею №2 у 2023-2024 навчальному році.

/Files/images/звдир4.jpg

Далі було проведено таємне оцінювання діяльності директора ліцею. Лічильна комісія, обрана учасниками зборів, підрахувала бюлетені та оголосила результати оцінювання. Діяльність директора ліцею оцінили 57 особи. Роботу директора Полонського ліцею №2 визнано задовільною.

/Files/images/звдир2.jpg

Валентина Аркадіївна подякувала всім присутнім за високу оцінку своєї діяльності на посаді директора ліцею та висловила впевненість у тому, що тільки разом і тільки з позитивними намірами можна рухатися вперед, виховувати гідних громадян нашої країни та отримувати задоволення від гарно виконаної роботи.


/Files/images/бойхорт1.jpg

З 5 по 11 червня відбувся ІІ етап гри "Сокіл ("Джура")" в якому взяв участь рій "Бойові хорти" нашого ліцею та виборов ІІІ загальнокомандне місце.


Ось і пролунав останній дзвінок 2023…

/Files/images/дзост1.jpg

Цьогоріч це особливе свято, адже зібратися разом ми змогли завдяки незламним воїнам, які захищають нас.

/Files/images/дзост4.jpg

Свято Останнього дзвоника традиційно символізує закінчення навчального року. Для багатьох учнів- це успішне подолання навчальної сходинки в шкільному житті, перехід до наступного класу, а для наших випускників сьогодні – особливо пам’ятний день, адже вони прощаються зі школою й вирушають у доросле життя.

/Files/images/дзост3.jpg

Щиро вітаємо учителів, учнів та їх батьків зі святом Останнього дзвоника. Дякуємо нашим захисникам за можливість навчатися.


/Files/images/рой21.jpg

30-31 травня в с. Прислуч проходили фінальні змагання з військово- патріотичної гри "Сокіл ("Джура") для старшої вікової групи.
Рій "Козацька воля " гідно представив наш ліцей та посів ІІ загальнокомандне місце.


/Files/images/дендіт1.jpg

1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Традиційно у Полонському ліцеї №2 проходять розважальні заходи для дітей.

/Files/images/дендіт2.jpg

Школярі в цей день радіють початку літніх канікул. Танцювальна програма, веселий квест, спортивні ігри, похід до бібліотеки, конкурс малюнків - заходи, які завжди подобаються дітям.

/Files/images/дендіт3.jpg

На жаль, День захисту дітей 2023 в Україні проходить в умовах повномасштабної війни, та українці - незламна нація, ми вміємо і працювати, і відпочивати.


/Files/images/денгер1.jpg

День Героїв, це свято величі духу українських вояків – борців за волю України і є символом незламності Української Нації. Ми даруємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє життя до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.


Обдаровані діти-цвіт та майбутнє нації, її інтелектуальна еліта, гордість школи, міста, громади, України.

/Files/images/олімп1.jpg

Сьогодні вшановували юних талантів нашого ліцею , призерів обласних олімпіад і конкурсів. Піднятися на вершину слави Максимові Максимову, Мілані Василенко та Івану Хоморецькому допомогли наполегливість, жага знань і постійна допомога та підтримка справжніх фахівців своєї справи, талановитих учителів. Тож дякуємо наставникам здобувачів освіти: Загумній Т.М., Лапець В.А., Дрегало Н.М., Кондратюку П.М. та Клочаю В.М. за додаткові заняття, за пошук матеріалів, за мудрість і досвід.

А далі літопис перемог продовжать вже інші учні, нові імена будуть вписані в історію рідного ліцею. Нових вам перемог і звершень! Будьмо на хвилі успіху разом!


/Files/images/вишив1.jpg

Вишивка - код для усього народу:
Навчає, виховує, задає моду!
Вишивка - мудрість, якість сотні років
Для неї потрібна мудрість пророків.

/Files/images/вишив2.jpg

19 травня у Полонському ліцеї №2 відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

/Files/images/вишив4.jpg

В акції взяли участь не лише учнів, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. І як результат, окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.


/Files/images/рой2.jpg

Рої "Козацька воля" та "Бойові хорти" взяли участь в черговому етапі гри "Сокіл ("Джура"), де показали свої вміння та навики в наданні першої домедичної допомоги. Етап "Рятівник".

/Files/images/рой3.jpg


З метою дотримання вимог безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, охорони праці, профілактики травматизму, дій у випадку настання надзвичайних ситуацій у Полонському ліцеї №2 з 24 по 28 квітня пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності.

/Files/images/безур1.jpg

Кожний день був присвячений одній темі: «Країна здоров’я», «День пожежної безпеки», «Смачненьке і корисне», «День Цивільного Захисту», «День охорони праці».

/Files/images/безур2.jpg

Протягом тижня ліцеїсти зустрілися з інспектором ДСНС Демчуком Р.С., фахівцями ЦЛ імені Н.Говорун Білик В.О., Євчук З.А., відвідали пожежну частину, побували на уроці здорового харчування, розбирали та збирали автомат, спробували себе в ролі медичної сестри та надавали першу медичну допомогу, грали у різні ігри, дізналися про користь та шкоду деяких продуктів…

/Files/images/безур3.jpg

Ліцеїсти ще раз усвідомили, що власна безпека - це найголовніше у житті людини.


У всьому світі з 20 по 22 квітня прийнято відзначати свято під назвою День Землі.

Мета свята - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує.

/Files/images/крав3.jpg

В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування.

Долучилися до цього свята і маленькі здобувачі освіти 3 - А класу. Вони стали учасниками екологічної гри-квесту "Земля - наш спільний дім".

/Files/images/крав1.jpg

Учасникам гри довелося чимало попрацювати - розгадувати складні інтелектуальні завдання і головоломки, відгадувати загадки про рослинний і тваринний світ, збирати матеріал, просуваючись від однієї станції до іншої.

/Files/images/крав2.jpg

Цілий урок веселощів, азарту, гарного спортивного настрою, дух співпереживання, лідерства, перемоги, нові знання - ось результат квесту "Земля - наш спільний дім".


/Files/images/квіткниги.jpg

Впродовж квітня в Полонському ліцеї №2 проходила акція "Подаруй бібліотеці книгу".
З радістю і вдячністю хочеться повідомити, що діти активно взяли в ній участь. Шкільна бібліотека завдяки небайдужим учням, вчителям, батькам поповнилась на 70 книг!!! Дякуємо вам за вашу ініціативність!!!
Особливі слова вдячності хочеться виразити здобувачам освіти 1-А класу та класному керівнику Рудюк О. Д., 1-Б класу та класному керівнику Поварчук О.А., 2-А класу та класному керівнику Медвецькій А. П., 2-Б класу та класному керівнику Скутській С.З., 3-А класу та класному керівнику Кравчук Н .А.,3-Б класу та класному керівнику Соболь О. Ю., 4-А класу та класному керівнику Загоруйко О.В., 6-А класу та класному керівнику Омельчак Т. С., 8-Б класу та класному керівнику Кудряшовій О. М., 9-А класу та класному керівнику Кірєєвій І.І. та вчителю зарубіжної літератури Огойко Т.М.
Книги вже на стелажах бібліотеки і чекають своїх читачів!
Надіюсь, що і надалі спільно будемо виховувати потребу і любов дітей до книги!


І святкує світ увесь,
Бо в цей день Христос Воскрес!

Великдень - це світле і добре свято, яке несе віру, надію і любов. Його святкують в усіх країнах світу.

/Files/images/собл1.jpg

Сьогодні учні 3 - Б класу на святі "У пошуках Великодніх традицій" відправилися у віртуальну подорож країнами Європи. Де познайомилися з традиціями святкування Великодня у Великобританії, Німеччині, Італії, Іспанії, Франції. Також розповіли присутнім про традиції святкування Великодня в Україні.

Діти читали вірші, грали у сценці, співали, проводили ігри, змагалися у вікторинах, збирали Великодній кошик і розмальовували писанки.

/Files/images/собол2.jpg

Підсумком свята було створення композиції " Великодня писанка". З кожним розписаним яєчком діти бажали усім добра, злагоди, любові, здоров'я і миру.


/Files/images/ткач1.jpg

Досвід багатьох років доводить, що саме учнівське самоврядування - це не лише вирішення різноманітних питань, а й самостійне виконання, проведення, планування різноманітних заходів, відповідальність за яких несуть самі лідери - ліцеїсти.

Виконавчим органом ліцейного самоврядування у Полонському ліцеї №2 є учнівський парламент, який відображає позицію учнів у різних сферах освітньої та виховної діяльності колективу, бере активну участь в організації та проведенні різноманітних заходів, покликаних всебічно сприяти їх навчальній, спортивній, громадській та творчій активності.

30.03.2023 року у закладі пройшла учнівська конференція, яка складалася з двох блоків: "Учнівське самоврядування ліцею: його структура, функції та основні принципи роботи" та тренінг "Як бути лідером!?Прокачай свої лідерські якості".


Не тільки початківці, але й здобувачі освіти середньої ланки долучились до конкурсу «Юний дослідник», який відбувся 23 березня цього року.

/Files/images/манюн2.jpg

Семикласник нашого ліцею Вигоняйло Микола презентував свій проект на тему «Вплив освітлення на ріст кристалів» і посів 1 місце. (Керівник Ткаченко Л. В.) Микола буде представляти свою роботу на обласному етапі конкурсу.

/Files/images/манюн1.jpg

Восьмикласниця Кудельська Анна виступила на конкурсі з проектом «оцінка забруднення атотранспортом атмосферного повітря Карбон (||) оксидом різних районів міста Полонного» і посіла 2 місце (керівник Веселова Н.В. Тож побажаєм нашим юним дослідникам подальших успіхів, йти вперед і не зупинятись на досягнутому.


Кроки до успіху

Марк Твен писав, що успіх у житті приходить маленькими кроками, але їх потрібно робити щодня. Часто це нелегка й монотонна праця…
Цьогоріч свою незламність, зібраність та наполегливість гідно продемонстрували найкращі здобувачі освіти Полонського ліцею №2, взявши участь в інтелектуальних змаганнях.
Всеукраїнські предметні олімпіади та конкурси – це випробування не для слабких духом. Потрібно вміти зосередитися, перебороти хвилювання й видати все, що знаєш, а інколи й зробити вдале припущення. Під час війни таке випробування стало подвійним. Проте діти змогли не лише брати участь, а й досягати найвищих результатів.
Призерами ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів стали 27 ліцеїстів, які здобули 12 дипломів ІІІ ступеня, 9- ІІ ступеня, 6-першого, 10 ліцеїстів здобули 11 дипломів у районному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
Успішно виступили на районному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук -здобувачі освіти старших класів: Калінка Іван (10-Б клас) посів ІІ місце у відділенні «хімія і біологія» секція «валеологія» (керівник Веселова Н.В.), Василенко Мілана (11 клас) посіла І місце у відділенні «літературознавство, фольклористика, мистецтвознавство», секція «зарубіжна література» (керівник Будник О.В.).

/Files/images/міланка.jpg

Здобувачі нашого ліцею є серед призерів олімпіад обласного рівня. Так здобувачка освіти Василенко Мілана (11 клас) посіла ІІІ місце в олімпіаді з біології (керівник Лапець В.А.); здобувач освіти Хоморецький Іван (8-А клас) посів І місце в інтернет-олімпіаді з математики (керівник Загумна Т.М.).
Та чи не на найвищу сходинку успіху нашого ліцею піднявся здобувач освіти Максимов Максим (9-Б клас). З дитинства хлопець вирізнявся надзвичайною допитливістю, вдумливістю. Максим навчається легко, з задоволенням. Але разом із легкістю присутній високий рівень дисциплінованості та відповідальності. Талановитий юнак - призер районних олімпіад майже з усіх предметів: географії (1 місце), фізики (1 місце), біології (2 місце), історії (2 місце), інформаційних технологій (3 місце), української мови та літератури (3 місце), хімії (3 місце).
Високих результатів досягнув під час ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад - з географії (3 місце, керівник Клочай В.М.), з історії (3 місце, керівник Кондратюк П.М.), з інформаційних технологій (2 місце,керівник Дрегало Н.М.).

/Files/images/макс.jpg

Завдяки своїм лідерським здібностям Максим очолює рій «Козацька воля» у військово-патріотичній грі «Сокіл-Джура».
Щиро вітаємо переможців. Пишаємося вашими успіхами та досягненнями, які поповнюють скарбничку нашого ліцею. Нехай будуть підкорені вершини та досягнуті поставлені цілі. Висловлюємо подяку вчителям, які доклали багато зусиль, щоб отримати такий блискучий результат. Зачимо високого злету, здійснення мрій та задумів, щасливого життя у мирній, квітучій країні!
Ми міцно тримаємо освітній фронт. Слава Україні!


/Files/images/героїмайд.jpg

Сьогодні вся країна вшановує памʼять героїв Небесної сотні. Це нагадування про високу ціну нашої свободи і про цінності, за які ми воюємо!


/Files/images/типоч1.jpg

Щорічно ми поринаємо у багатогранний світ почуттів та емоцій, неперевершених пригод, цікавих уроків та конкурсів, повчальних заходів та розваг, що організовуються в рамках Тижня початкової школи.
Цікаво, весело та пізнавально пройшов Тиждень початкових класів. Прикрашали тиждень різноманітні виставки, які підготували діти і бібліотекар А. Є. Віркун.

/Files/images/типоч4.jpg

Протягом тижня діти подорожували країною Мудрагелів. Побували у містечку "Відкриттів", у якому Кравчук Н. А. і 3- А клас показали заняття " Мій безпечний інтернет", Скутська С. З. провела інженерний тренінг "Веселе конструювання", вчителі відвідали майстер - клас "Використання платформи Word vall у роботі вчителя", який провела Кравчук Н. А.

/Files/images/типоч2.jpg

Підіймалися на гору "Дружби, здоров'я і спорту", де Козирська Л. М. і Хар С. В. з учнями 4 - х класів провели спортивні розваги " До вершин олімпійського успіху". А учні 1-Б класу з Поварчук О. А. Показали виховну годину" Вчимося дружити". Мандрували по морю "Добра", де 2 - А клас з Медвецькою А. П. вчилися доброти на виховній годині "Добро починається з тебе", а учні 1- А класу і Рудюк О. Д. показали майстерню з виготовлення еко годівничок. Побували на острові "Патріотичний, на якому учні 3-Б класу разом з Соболь О. Ю. мандрували патріотичним серпантином" Мій сонячний дім-моя Україна ". Діти 4 - А класу із Загоруйко О. В. грали у квест" Чи знаєш ти свою країну ".

/Files/images/типоч3.jpg

Усі діти долучилися до акції " Голуб миру", де дарували Україні власноруч виготовлених голубів з побажаннями миру.


З метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, а також духовного збагачення з 13 по 17 лютого у нашому ліцеї проводився «Тиждень іноземних мов».
/Files/images/тианг2.jpg
Вивчення мов – процес складний, але багатогранний та цікавий. Але варто замислитись, що саме іноземні мови є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземними мовами - це не необхідність, а потреба сьогодення. Під час вивчення мов ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури.
/Files/images/тианг3.jpg
Метою проведення «Тижня іноземних мов» є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках англійської та німецької мов, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країн, мови яких вивчаються.
/Files/images/тиан1.jpg
Отже, проведення предметного тижня не тільки поглибило знання, а й стало джерелом позитивних емоцій, мобілізації творчих зусиль і, як наслідок, підвищило мотивацію до вивчення мов та культури інших країн.
Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні тижня. Бажаємо й надалі показувати гарні результати!!!

/Files/images/інк2.jpg

"Рівні можливості для кожного!" Саме під таким слоганом проходив тиждень асистента вчителя у Полонському ліцеї №2. Тиждень пройшов цікаво, емоційно та змістовно. У 5-А класі відбувся інтерактивний творчий захід "Людина починається з добра". Учні 7-А класу відвідали видатні місця України під час віртуальної екскурсії. Разом з песиком Патроном подорожували Батьківщиною й здобувачі освіти 3-А класу. Десятикласники та восьмикласники релаксувати під час великої перерви, оздоблюючи сувенір у техніці "декупаж".

/Files/images/інк3.jpg

Проведені заходи сприяли формуванню толерантного ставлення один до одного, вихованню терпимості, почуття поваги, культури спілкування та взаєморозуміння.


/Files/images/деньєднання.jpg

16 лютого - День єднання українського народу,
Який віками виборює незалежність і свободу,
Ми всі консолідовані, ми всі соборні та єдині,
Бо віддані своїй незламній, вільній Україні!

Здобувачі освіти Полонського ліцею №2 вітають з Днем єднання!


Сьогодні, 6 лютого, Україна спільно з Європою відзначає День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». У рамках заходу представники ювенальної поліції поспілкувались з учнями Полонського ліцею№2 про безпечне користування мережею Інтернет.

/Files/images/інтмет.jpg

Головна мета зустрічі – захистити дітей від ризиків із якими вони можуть зустрітися під час користування Інтернетом.
Особливу увагу правоохоронці приділили спілкуванню дітей у соціальних мережах. Поліцейські розповіли учням, які дані, інформація про особисте життя та фото можуть зацікавити зловмисників та інтернет-шахраїв.
Разом з дітьми поліцейські розглянули конкретні приклади небезпечного поводження в Інтернеті, а також наслідки до яких вони призвели.

/Files/images/крут.jpg

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, педагог-організатор Ткаченко Л.В. та члени учнівського самоврядування 8А класу, підготували і провели захід - епос з історичним коментарем "Героїчна дума "Червона рута"- у пам'ять про Крути".

/Files/images/набір1.jpg
Полонський ліцей №2 розпочинає набір до 1 класу на 2023 - 2024 навчальний рік
Ми з радістю очікуємо на допитливих, активних, творчих, непосидючих першокласників та їхніх не менш активних, творчих та мудрих батьків - усіх, хто обирає сучасні знання, розвиток талантів та цікаве шкільне життя.
Потужна команда досвідчених педагогів докладе усіх зусиль, щоб наш ліцей став місцем радості та активного розвитку!
Чекаємо на вас із понеділка по п'ятницю з 9.00 до 14.00 години за адресою: м. Полонне, вул. Лесі Українки, 108
Адміністрація ліцею

Державний Прапор України – це офіційний символ, яким пишається кожен українець. Синьо-жовтий біколор прославляє нашу Україну у різних куточках світу, на всіх континентах планети Землі. Його яскраве полотнище з гармонійним поєднанням кольорів неодноразово поважно майоріло на п’єдесталах слави, на підкорених вершинах гір, над спорудами державних установ, консульств та посольств, на суміжних із сусідніми державами кордонах. Український блакитно-жовтий стяг гордо підноситься на територіях Донбасу, де мужні воїни світла й добра боронять українську землю, відстоюють державну цілісність та суверенітет.

28 січня 1992 року ВРУ прийняла постанову «Про затвердження державним прапором України національного прапора», яким вже офіційно затвердила прямокутне полотнище із двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору і нижньої – жовтого.

Синій, як море, як день, золотий —
З неба і сонця наш прапор ясний.
Рідний наш прапор високо несім!
Хай він, уславлений, квітне усім!

Полонський ліцей №2


/Files/images/день соборності укр.jpg

Українська мрія - єдність, свобода та незалежність. Серед знаменних дат календаря 22 січня – дата, яка здійснила віковічні мрії, якими жили і за які вмирали та вмирають кращі сини України. Вона стала датою проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР, а з грудня 2011 року святкується як День Соборності та Свободи України.


/Files/images/2023 новий.jpg

Вітаємо з Новим роком! Бажаємо, щоб кожен день 2023 року приносив тільки радість, а всі плани здійснилися! Бажаємо мирного неба і спокійних днів, щоб новий 2023 рік приніс Україні перемогу!


/Files/images/winner.jpg

Щиро вітаємо учнів, які стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів та захисту робіт МАН.

Також вітаємо вчителів, які підготували переможців та просимо прийняти слова щирої вдячності за високий професіоналізм і кропітку працю!

Всім учасникам бажаємо міцного здоров’я, наснаги та подальших творчих успіхів!

Предмет Клас Прізвище та власне ім’я призера, місце ПІП учителя
Українська мова та література 7-Б Вигоняйло Микола,
ІІІ м.
Мельник Г.Л.
8-А Кілікевич Дар’я,
ІІІ м.
Мельник Г.Л.
9-Б Максимов Максим,
ІІІ м.
Луценко Л.В.
10-А Рогальська Яна,
І м.
Кірєєва І.І.
11 Василенко Мілана,
ІІІ м.
Чабан О.І.
Географія 9-Б Максимов Максим,
ІІ м.
Клочай В.М.
10-Б Калінка Іван,
ІІІ м.
Клочай В.М.
Історія 9-Б Максимов Максим,
ІІ м.
Кондратюк П.М.
10-А Рогальська Яна,
ІІ м.
Боброва Н.З.
11 Василенко Мілана,
ІІ м.
Боброва Н.З.
Біологія 8-А Кудельська Анна,
ІІІ м.
Веселова Н.В.
9-Б Максимов Максим,
ІІ м.
Лапець В.А.
10-Б Калінка Іван,
ІІІ м.
Веселова Н.В.
11 Василенко Мілана,
І м.
Лапець В.А.
Трудове навчання, технології 8-А Сокур Олександр,
ІІІ м.
Молодоженя О.Є
Фізика 8-А Стасюк Вадим,
ІІ м.
Жолновська Т.М.
9-Б Максимов Максим,
І м.
Жолновська Т.М.
Астрономія 11 Василенко Мілана,
ІІ м.
Жолновська Т.М.
Хімія 7-Б Поведа Арсен,
ІІІ м.
Ладюк І.М.
9-Б Максимов Максим,
ІІІ м.
Ладюк І.М.
Інформатційні технології 9-Б Максимов Максим,
ІІІ м.
Дрегало Н.М.
Правознавство 9-Б Лисіна Ольга,
ІІІ м.
Кондратюк П.М.
Англійська мова 8-А Адашинська Яна,
ІІ м.
Цвіліховська І.Ф.
Німецька мова 8-А Кудельська Анна,
ІІ м.
Бистріцька Н.В.
9-Б Лисіна Ольга,
І м.
Гейчук І.В.
10-Б Король Євген,
ІІ м.
Бистріцька Н.В.
Онлайн-олімпіада з математики 8-А Хоморецький Іван,
І м.
Загумна Т.М.
Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Т.Шевченка 5-А Омельчак Вероніка,
ІІІ м.
Кірєєва І.І.
6-А Мельник Варвара,
ІІІ м.
Луценко Л.В.
7-Б Тарасюк Анна,
ІІ м.
Мельник Г.Л.
8-А Корженевська Анна,
ІІ м.
Мельник Г.Л.
9-Б Лисіна Ольга,
ІІІ м.
Луценко Л.В.
10-Б Соболевська Олександра,
І м.
Чабан О.І.
Міжнародний конкурс з української мови ім. П.Яцика 5-А Омельчак Вероніка,
ІІІ м.
Кірєєва І.І.
6-Б Василенко Макар,
ІІІ м.
Чабан О.І.
8-А Кілікевич Дар’я,
ІІ м.
Мельник Г.Л.
10-А Рогальська Яна,
ІІ м.
Кірєєва І.І.
11 Василенко Мілана,
ІІ м.
Чабан О.І.
МАН 10-Б Калінка Іван,
ІІ м.
Веселова Н.В.
11 Василенко Мілана,
І м.
Будник О.В.

/Files/images/бобер1.jpg

З давніх - давен в українській традиції свято Андрія було найулюбленішим і найгучнішим у молоді. Співаючи і танцюючи, шукали собі пару, привідкриваючи завісу майбутнього за ворожінням.

/Files/images/бобеЗ2.jpg

Кожне село мало свою " хату" для гулянь, куди сходилася молодь. Цьогоріч Андріївські вечорниці лунали у Полонському ліцеї №2 у 7-Б. Дівчата завітали до господині, узявши з собою борошно, яйця, мед - бо ж калиту випікали. Парубки принесли солодощі, а головне - жарти, гарний настрій, щоб нікому не доводилося сумувати. Головною ж розвагою стало кусання калити хлопцями, бо саме тут вони могли продемонструвати свою кмітливість та вправність. У це можна вірити, чи ні, але ворожіння на Андрія здійснювалися часто.

/Files/images/бобер56.jpg

Тож цього року, коли війна, коли темрява поглинає життя, а світлу важко пробитися, ми загадали єдине бажання. Ми продовжуємо жити, сміятися крізь сльози, вірити у Перемогу Добра над злом!


/Files/images/мАН1.jpg

Педагоги та учні Полонського ліцею №2 постійно беруть участь у загальнодержавному науково-громадському проєкті МАН (Мала академія наук України), спрямованому на пошук, підтримку, сприяння творчому розвитку обдарованих, здібних до наукової роботи школярів.

8 грудня 2022року відбулося засідання шкільного наукового товариства «Ерудит». Юні науковці глибоко розкрили теми своїх досліджень, ознайомили присутніх з їх висновками й продемонстрували практичне значення особистих наукових напрацювань.

Усі науково-дослідницькі роботи направлені для участі у ІІ етапі конкурсу.


Українська хустка - берегиня,
Символ ніжності, нетлінної краси!
Українці оберегами - єдині,
Тож єднаймося за волю всі!

/Files/images/хустка.jpg

Українська хустка, дівоча і жіноча прикраса, незмінна супутниця у житті прекрасної половини людства, оспівна у піснях, завжди була вагомим доповнюючим елементом жіночого народного одягу.

Полонський ліцей №2 долучаються до акції "Хустку одягаю - ПЕРЕМОГУ закликаю!"


/Files/images/акрп.jpg

6 грудня відзначається День Збройних Сил України – це всенародне свято захисників рідної землі, які стоять на варті державного суверенітету, недоторканності і цілісності України. Тому і Полонський ліцей №2 просто так не оминула цю дату.

/Files/images/6 груд.jpg

Наше слово подяки - Янголам Світла,
Що тримають на крилах мою Україну,
Вдячні дорослі вам, вдячні всі діти
За те, що ви і Господь нас не покинули...


/Files/images/гід.jpg

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

/Files/images/гідд2.jpg

З нагоди цього свята в Полонському ліцеї №2 21 листопада проведено низку заходів.

/Files/images/гідд2.jpg

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.


/Files/images/писемність.jpg

9 листопада – День української мови та писемності… Це свято нині крокує державою по-особливому. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи, відчуває причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

Українська мова в усьому світі – це тренд, а для нас - це мова нашої боротьби й незламності.


Ніжна, виразна, гнучка, милозвучна, велична, співуча, дзвінкоголоса, багата, чиста, мелодійна, РІДНА НАША УКРАЇНСЬКА МОВА!

/Files/images/аля.jpg

9 листопада вся наша країна святкує День української писемності і мови та день святого Нестора Літописця, автора «Повісті врем’яних літ». Праці, яка стала головним джерелом вивчення стародавньої історії України та початком історії української літератури.

/Files/images/аля1.jpg

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031